Hvad kan vi tilbyde

Et hus for dig

Husene har plads til 17 beboere fordelt over vores to adresser i Faaborg og Aastrup.

Alle beboere på Husene har altid mulighed for, at være med til at sætte deres præg på husenes rammer. Hvordan du vil indrette dig i din lejlighed er helt op til dig. De fleste beboere kender hinanden og mødes dagligt gennem hverdagens rutiner og gøremål. Grundet Husenes størrelse, har vi et stærkt fællesskab, men giver også altid plads til privatliv.

Vi tror på, at relationer og livsglæde bl.a. kan opstå omkring det gode måltid, så derfor er der mulighed for fællesspisning hver dag. Tilberedning foregår i fælleskøkken med hjælp og støtte fra medarbejderne. Er du interesseret i havearbejde, er der rig mulighed for at sætte dit præg på vores have og gårdhave. Vi har bil og bus som vi benytter til ledsagelse, når der er brug for det til beboernes daglige gøremål. Vi gør også brug af bussen til vores ferieture.

Andre aktiviteter indebære et månedligt beboermøde hvor aktiviteter og gøremål diskuteres og planlægges. Vi tager udgangspunkt i, at du er eksperten i dit eget liv og vi vil støtte dig i at bo og leve, som det giver bedst mening for dig.

 

Huset i Faaborg

Bofællesskabet består af syv lejligheder, der befinder sig i en flot gammel klosterbygning fra 1890 med en pragtfuld solrig gårdhave med blomster- og urtehave. Lejlighederne har forskellig størrelse og alle sammen mulighed for TV og Wi-Fi. Huset rummer mange hyggelige fællesarealer. Derudover har vi 3 eksterne lejligheder forskellige steder i Faaborg by.

Havet og Faaborg Svømmehal ligger i gåafstand, så der er mulighed for at svømme året rundt.

 

Huset i Aastrup

Bofællesskabet har syv lejligheder. Alle med bad, soveværelse og stue med trinettekøkken. Huset er omgivet af en skøn have og har en stor terrasse med udsigt over Aastrups grønne marker.

Vi har også en kat som hedder Rema.

 

En undersøgende, anerkendende og rehabiliterende tilgang

Vores tilgang er centreret omkring høj faglighed og vigtigst af alt medmenneskelighed. Vi tror på at udvikling sker gennem samarbejde, rummelighed, indføling og faglighed.

Vi arbejder ud fra værdiskabende relationer. Vi har altid fokus på at skabe og vedligeholde værdiskabende relationer, samt at fungere som rollemodeller, da vi tror på, at den respektfulde relation mellem beboer og medarbejder styrker selvværd og selvfølelse. Vores tilgang til samarbejdet er ubetinget anerkendende og vi stræber efter at støtte dig når og hvor du har behov for det, så du fastholder og udvikler en høj grad af selvstændighed.

Vores teoretiske fundament bygger på mentalisering og rehabilitering. Med andre ord tror vi på at rehabilitering er mulig ved at forstå sin egen og andres adfærd ud fra de mentale tilstande, der kan ligge bag. Vores faglige værktøjer trækker bl.a. på KRAP, neuro- pædagogik og psykologi samt narrativ misbrugsbehandling.